Gusta din prajiturile pentru sufletul tau!

    muffin-491282_1920   Ce spuneti de o prajitura? Dupa toata aceasta perioada a sarbatorilor de iarna probabil ca va simtiti incarcati si nu va trece prin minte sa mancati o prajitura acum.

        Dar cu sufletul vostru ce ati facut in acesta perioada? S-a bucurat si el de bunatatile care-i sunt necesare? A fost recompensat in vreun fel de constiinta omului grabit si prins in vartejul petrecerilor?

        Ce inseamna sa-i oferi sufletului o prajitura? Sa-l desfeti cu acele stari de care are nevoie pentru cresterea sa spirituala. Complicat. Poate! Dar este important sa fii cu sufletul impacat pentru a te putea bucura de viata si a o intelege la adevarata ei valoare.

        Va ofer cateva idei de prajituri cu care puteti sa va imbuibati sufletele, fara masura, daca sunt gatite ca la carte:

  1. Iubirea – Este acel sentiment inaltator care face sufletul sa vibreze la unison cu alte suflete. Sa oferi iubire neconditionat, tuturor este ca si cum ai raspandi in jurul tau canale de iubire. Oferind si creand canalul vei avea pe unde sa primesti la randul tau iubire. Si fii sigur ca se va intoarce inmiit!
  2. Iertarea celor ce ti-au gresit – Pentru cei care isi doresc in vietile lor o schimbare in bine, iertarea este un pas extrem de important. O treapta peste care nu se poate sari, daca vrei sa ajungi la starea de pace launtrica. Din resentimentele fata de semenii tai se pot naste nu doar conflicte, ura, invidie ci si suferinte fizice, ca hipertensiune, ulcer, colita, colon iritabil sau chiar cancer. Atunci cand ierti nu o faci pentru a-i usura sentinta celui ce ti-a gresit, ci pentru a-ti usura propria constiinta. Incearca aceasta prajitura pentru sufletul tau si te asigur ca vei fi multumit si impacat.
  3. Iertarea propriului sine – Cum vine asta? Toti oamenii au o doza mai mica sau mai mare de vinovatie si o seama de acuzatii la adresa propriei persoane. Greselile trecutului, esecurile si autocritica vin sa atace prezentul, golindu-l de bucurie si stralucire. Iertarea si uitarea a ceea ce este doar trecut poate produce o adevarata senzatie de usurare. Este o prajitura miraculoasa si poate vindeca chiar si depresia!
  4. Acceptarea – A ceea ce a fost si nu mai poate fi schimbat, a ceea ce este, indiferent ca iti convine sau nu, acceptarea celor din jur si a propriei persoane, exact asa cum sunt, la nivelul la care a reusit sa ajunga fiecare in acest moment al vietii. Accepta ca toti suntem oameni, accepta ca suntem diferiti, avem nevoi diferite, pareri uneori contradictorii si ne cream situatii in corelatie cu acestea. Luand o bucata din aceasta prajitura te vei feri de multe dezamagiri.
  5. Credinta – Este ancora de salvare pentru multe suflete ratacite pe calea vietii. Credinta sincera in Divinul atotputernic, atotstiutor care te iubeste si te accepta neconditionat poate fi un adevarat balsam pentru suflet. Gust-o cu putina rugaciune si reflecteaza mai adanc la sensul vietii si menirea ta pe Pamant.

        Ar mai fi si alte retete de prajituri delicioase pentru suflet, dar astept sa te saturi de acestea. Excesul nu dauneaza sanatatii, ci contribuie la mentinerea ei!