Dependenta, bat-o vina! Ce faci daca va pleca?


Poate intr-o zi va pleca… numai gandul ca ar putea sa o faca iti produce suferinta. Iti este frica sa traiesti restul vietii tale fara el/ea. Doar l-ai ales din milioane de oameni ca sufletul tau pereche, jumatatea care consideri ca “trebuie” sa iti fie alaturi la bine si la greu. Ai nevoie permanenta de aprobare, incurajari din partea sa, ai nevoie sa ia decizii in locul tau sau macar sa iti sugereze solutiile.
Nu stii nici tu prea bine ce s-a intamplat cu voi. Sentimentele parca nu mai sunt aceleasi ca la inceput, simti ca se indeparteaza tot mai mult de tine, dar nu iti imaginezi cum ai putea sa traiesti fara el/ea. Singur/a? … sau… Liber/a?
Daca te regasesti in randurile de mai sus inseamna ca acest articol este pentru tine. Probabil ca ti-e foarte frica de singuratate. Fie ca recunosti, fie ca nu, simti ca poti functiona bine doar avand pe cineva langa tine. Mereu. Iar daca acel cineva pleaca (da… gandul asta te inspaimanta!), cauti rapid un alt partener. Mai bine zis o alta persoana de care sa te atasezi.
Il iubesti? Greu de spus. L-ai iubit vreodata sau a fost doar dependenta? Prea multe intrebari… preferi sa nu te gandesti decat sa iti raspunzi cu sinceritate. Te inteleg perfect. Pentru asta sunt aici: sa te ajut sa intelegi, fara sa te judec. Cred ca e greu sa traiesti in fiecare zi cu teama ca vei fi parasit, dar mai stiu ceva ce tu vei descoperi curand: poti sa supravietuiesti fara sa depinzi de cineva. De altcineva in afara de tine.
Nu spun ca e usor sa schimbi modul in care vezi situatia, mai ales cand esti atat de nesigur, de nehotarat. Dar e posibil. Si depinde de tine. Exact asa: depinde doar de tine sa iti schimbi viata.
*Cum ar fi ca intr-o zi sa te trezesti cu zambetul pe buze si, in ciuda tuturor dificultatilor, sa poti spune cu bucurie: “Sunt liber!”?
*Cum ar fi sa ai puterea sa iei decizii si sa ti le asumi?
*Sa decizi tu pentru tine?
*Sa alegi tu cat timp vrei sa ramai intr-o relatie?
*Sa ai puterea sa pui punct exact atunci cand simti ca esti pregatit/a?
*Cum ar fi sa traiesti fara frica ca vei fi parasit (abandonat)?
Toate acestea si multe altele despre tine putem sa descoperim impreuna. Vei invata ca te-ai nascut ca sa te bucuri de viata, ca nimeni nu ti-e dator, ca ceilalti nu sunt obligati sa fie acolo doar pentru ca tu ai fost. Doar tu insuti/ insati iti poti fi alaturi pe prcursul acestei calatorii numita viata. Restul sunt doar detalii.