Ce faci cu ceea ce ai pentru a trăi o viață împlinită?

schimbare

Ți-e frică de viață și de moarte… îți dorești o schimbare, dar ți-e frică de ea. Ai vrea ca schimbarea să fie cea care să te aleagă pe tine, nu invers. Și ți-e greu să accepți.
Vrei o viață mai bună, un viitor sigur, stabilitate, siguranță, echilibru emoțional, dar uneori simți că plutești fără sens. Zilele sunt mereu la fel, deși visezi că mâine va fi mai bine. Sau poate luna viitoate, anul viitor. Cândva speri și îți dorești să fie mai bine. Însă nu acum, aici, în momentul prezent.
Ce faci cu ceea ce ai pentru a duce o viață împlinită?
Îmi vei spune poate că nu ai cu ce să te mândrești, că vrei mai mult. Vei face comparații conștiente sau nu cu cei din jurul tău și te vei simți nefericit și frustrat, mai puțin norocos…
Hai să vorbim despre tine, despre ceea ce ai, despre abilitățile cu care ai fost înzestrat, istoricul de viață, educația pe care ai primit-o, oamenii cu care ai intrat în contact, alături de care ai învățat lecțiile vieții! Numai așa vei înțelege că suntem diferiți, că fiecare om trăiește viața lui, nu pe a altuia. Nu vei ști niciodată dacă purtând pantofii altcuiva te vei simți comod. Pentru că nu îți aparțin.
Crezi că nu ai motive să te simți împlinit? Convinge-te!
– Fă o listă cu ceea ce ai în momentul prezent,
– Gândește-te bine ce calități ai și nu uita să le notezi pe o foaie,
– Descrie experiențele prin care ai trecut și ce ai învățat din ele,
– Identifică oamenii care îți sunt alături la bine și la rău și scrie numele lor pe aceeași listă,
Acum, după ce ai notat toate aceste lucruri, ce ai putea să faci cu ceea ce ai pentru a duce o viață împlinită? Ce te împiedică să îți împlinești visurile?
Viitorul este doar o necunoscută, iar trecutul nu mai există. Tot ce ai este momentul prezent. Aici și acum poți alege schimbarea. Nu aștepta să vină schimbarea la tine pentru că s-ar putea să pierzi ocaziile pe drum.
Sigur că nu e ușor să identifici acele tipare comportamentale care te țin pe loc. De aceea este firesc să ai nevoie de ajutor uneori. Dacă te simți copleșit de prea multe probleme, dacă stresul este punctul numărul 1 de pe lista ta, nu ezita să apelezi la un psiholog. Cu ajutor și susținere la momentul potrivit poți ajunge foarte departe.
Dacă ai nevoie de o persoană care să te asculte fără să te judece, să te susțină, să te învețe să scoți la lumină acele calități care te pot pune în valoare, nu ezita să mă contactezi. Ședințele sunt confidențiale.